Szerencsére hazánkban is - a nemzetközi tendenciákat követve-  egyre népszerűbb és elismertebb lesz katamarán vitorlázás. Utólag érthetetlennek tűnik miért övezte évtizedeken keresztül egyfajta idegenkedés és lenézés a vitorlázó társadalom részéről, hiszen mára egyértelművé vált, hogy a katamaránok szinte minden szempontból előnyösebb tulajdonságokkal rendelkeznek, mint egytestű rokonaik.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy legújabban a vitorlázás Forma 1-eként számon tartott America's Cup versenysorozatot katamaránokkal rendezik, vagy hogy a legutóbbi balatoni Kékszalagon az első négy helyet ilyen hajók szerezték meg.

Nem csoda tehát, hogy egyre többen érdeklődnek a katamaránozás iránt, olyan is akik már egytestű hajókkal szereztek vitorlás tapasztalatot. Ennek megfelelően két tanfolyamot ajánlunk vendégeinknek, a tíz órás kezdő tanfolyamunkat olyanoknak ajánljuk, akik most ismerkednek a vitorlázás világával, de egyből katamaránon szeretnének tanulni. Öt órás katamarán tanfolyamunk azoknak szól, akik elsajátították már a vitorlázás alapjait, a katamaránozás azonban ismeretlen még számukra.

Szeretnél megtanulni katamaránozni?
Bevezető 4 órás katamarán tanfolyam akciós áron!

Az oktatás magába foglal egy rövid elméleti részt a vitorlázás alapjairól (szélirányok, jogszabályok stb.), majd klasszikus kalóz vitorláson elsajátítjuk az egyszerűbb manővereket, végül pedig mindezt egy katamaránon is begyakoroljuk.

A tanfolyam végén pedig egy óra Laser-bérlést adunk ajándékba, ahol kipróbálhatod, milyen, ha egyedül száguldasz a víz felett!

A bevezető csomag tartalma:

- 2 óra kalóz oktatás (manőverek, fordulás, perdülés)

- 2 óra katamarán oktatás ("egykerekezés", borulás utáni visszaállítás)

- 1 óra Laser bérlés

A tanfolyam ára: 24.000 Ft/fő 27.000 Ft

2 fő együttes jelentkezése esetén 30% kedvezmény

 

Többre vágyó tanítványaink számára lehetőség van a haladó tanfolyamon való részvételre, mely keretei között a versenytechnikákkal is megismerkedhetnek:

- gennaker használata

- trapézolás

- vitorlák finomhangolása

A haladó tanfolyam ára: 16.000/fő

 

Négy órás katamarántanfolyam Nyolc órás katamaránfolyam

Négy órás katamaránkurzus

Ez a tanfolyam olyan vitorlázóknak szól, akik lépést akarnak a korral, és ki akarják próbálni magukat egy katamarán kormányánál is.

A katamarán vitorlázás - bár azonos alapokra épül - számos technikai és gyakorlati részletben eltér az egytestű hajózásnál megszokottól. A katamaránok nagyobb sebesség elérésére képesek, és sokkal aktívabb munkát igényelnek a legénységtől. A helyes vitorlakezelés, súlypontelosztás, trapézolás technikái elengedhetetlenek a maximális katamarán élmény eléréséhez. A tanfolyam főleg gyakarlati részekből áll, menete:

 • Hajó részei, alkatrészek, alapvető beállítások
 • Fel és leszerelés
 • Biztonsági előírások, borulás-visszaállítás gyakorlat
 • Vitorla állítás, helyes súlypontelosztás
 • Manőverek
 • Trapézolás
 • Maximális sebesség elérése

Tapasztaltabb tanítványainknak ajánljuk a Haladó katamarántanfolyamot, amelyben a genakker (bőszeles vitorlázat) használatát, és bizonyos versenyszituációk helyes teljesítését ismertetjük.

Nyolc órás Katamarántanfolyam

Miért érdemes katamaránon vitorlázni tanulni?

Egy lábon száguldani a víz felett? Vagy kényelmesen napozni a trambulinon? A katamarán egyesíti a szörf és a vitorláshajók előnyös tulajdonságait, egyszerre gyors, kényelmes, és bárki által könnyen elsajátítható vele a vitorlázás. A katamaránok gyorsak, könnyűek, de mégis stabilabbak mint a hagyományos hajók. Kis merülésük miatt ideálisak a Balatonra, és part menti vitorlázásra, ráadásul a viharjelzés korlátozásai nem vonatkoznak rá.

Ez a tanfolyam tartalmazza az alapvető vitorlás ismereteket, továbbá a katamarán hajózáshoz szükséges tudnivalókat:

 • Hajó részei, alkatrészek
 • Hajó Fel és leszerelése
 • Vitorlázás elmélet
 • Biztonsági tudnivalók
 • Meteorológia
 • Vitorlázás gyakorlat, manőverek
 • Trapézolás

 

 

Hirdetés
Hirdetés