Evezős nyílt nap


        A Viharsarok Vitorlás Központ nyitóhétvégéjén, 2015. május 2.-án, szombaton  nyílt napot rendezünk, ahol most az evezősöké lesz a főszerep. Ezen a szombaton délelőtt 10-től napnyugtáig BIC tengeri kajak és SUP (Stand Up Paddle) teszttel, kajak és SUP túrával  várunk minden evezés iránt érdeklődőt. Azok számára pedig, akik az evezés mellett szívesen kipróbálnának egy újfajta, fejlesztő óratípust, kezdő SUP jóga órával készülünk.

Program:
10.00-18.00 SUP és kajak teszt
12.00-14.00 Evezős túra a Szántódi öbölbe (5 km)
14.00-15.00 SUP jóga óra

Minden evezős program ingyenes, a túrához és a SUP jógához előzetes Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. szükséges.  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Rossz idő esetén a tartalék nap május 9. szombat.

További részletek…

Evezős túra a Szántódi öbölbe

A Szántódi öbölbe induló evezős túránkat teljesen kezdők számára is ajánljuk, mivel az útvonal végig a part mellett halad maximum 1 méteres vízmélységben, így teljesen biztonságos. A túra kiválóan alkalmas az evezéssel való ismerkedésre, a biztonságos és stabil BIC tengeri kajakokkal akár gyerekekkel is teljesíthető. A táv kb. 5 km (oda-vissza), időtartam: másfél óra.

A túrára várjuk a saját kajakkal vagy SUP-al indulókat is!Miért jó a SUP?

A SUP jelentése Stand Up Paddle, azaz állva evezés, ami minden korosztály számára ajánlott, mert nem igényel különösebb fizikai erőnlétet, a technikáját pedig egyszerűen, pár perc alatt el lehet sajátítani.

A SUP deszkán való evezés közben nemcsak a technikát sajátíthatjuk el, hanem egyben megtapasztalhatjuk a természet és a víz közelségéből áradó harmóniát és nyugalmat.

A SUP azért is tökéletes választás a testi-lelki felfrissülésre, mert mindenki maga választhatja meg a haladási tempót, így kötöttségek nélkül tud együtt mozogni akár több generáció is.

A speciális SUP evező különböző hosszúságúra állítható, így választhatunk, hogy állva, ülve vagy akár térdelve szeretnénk-e evezni. Az alaptechnikát (alapállás, evezőfogás, haladás, fordulás, tolatás) oktatóink a kezdés előtt bemutatják.SUP jóga óra


A jóga egy ősi indiai módszer, amellyel karbantarthatjuk testünket, helyreállíthatjuk a működését, valamint betegségek kialakulását előzhetünk meg a segítségével.
Mi történik akkor, ha egy ősi hagyományt és egy modern eszközt ötvözünk?
Megszületik a SUP jóga, ami új szintre emeli a sport és a gyakorlás élményét
A gyakorlatokat a vizen, egy deszkán állva végezzük, ezzel növelve az ászanák (jógapózok) intenzitását.
Az állandó egyensúlyozás lecsillapítja az elmét, így kiváló módszer a stressz kezelésére.
A folyamatos mikromozgások erősítik a mélyizmokat és az egész testet tonizálják.
Mindamellett, hogy egy biztonságos és kímélő mozgásforma, kiváló edzés is lehet.
Az óra kezdő és haladó gyakorlóknak egyaránt élvezhető.

A SUP jóga jótékony hatásai:
- Fejleszti az egyensúlyérzéket
- Erősíti a mélyizmokat
- Az egész testet ázmozgatja a gyakorlatsor
- Feszesíti az izmokat
- Nyugtat, relaxál, energizál
 

Hirdetés
Hirdetés