Vitorlásbérlés

Vitorláskölcsönzőnkben idén három népszerű hajótípusból lehet választani, a klasszikus felépítésűtől, a trapézos siklótestű hajóig. Hajóink mindegyike vezetői engedély nélkül kölcsönözhető.

 

Kalóz bérlés

A Kalózt 1938-ban tervezte a német Carl Martens, és azóta töretlen népszerűségnek örvend. Egyszerű felépítésű, könnyen kezelhető, és erős szélben is biztonságos, hiszen oktatóhajónak épült. Eredetileg fából készült, a mai változatok könnyebben kezelhető műanyagból vannak. Ideális partközeli vitorlázáshoz, és kisebb túrákra, kezdőknek is.

Laser bérlés

 

A Laser ötlete Bruce Kirby-től származik, aki 1970-ben olyan vitorlás tervezését tűzte ki célul, ami olcsó, könnyen szállítható, mégis tartós, és jól vitorlázható. Terve annyira sikeres lett, hogy azóta a Laser lett a leggyakoribb vitorlás a világon. 1996 óta olimpiai hajóosztály.

Bár egyszerűnek tűnik, mégis az egyik legizgalmasabb hajóosztály. Erős és gyenge szélben, minden vitorlázónak ajánljuk.

470-es bérlés

 

A 470es kétszemélyes, trapézos, siklótestű jolle. Alapvetően versenyhajónak tervezte 1963-ban a francia André Cornu. Köszönhetően kiváló manőverezhetőségének, és menettulajdonságainak hamar elterjedt, 1976 óta olimpiai hajóosztály. Tapasztaltabb vitorlázóknak ajánlott.

 

420-as

 

A 470es hasonló felépítésű kistestvére; kétszemélyes, trapézos, siklótestű jolle. Könnyebb kezelni, kisebb súlyú legénységnek, és fiataloknak is ajánljuk.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés