Kétségtelenül van valami megnyugtató a légkondi monoton zúgásában, és az sem rossz, ha a hátteredet természetfotóra cseréled, de azért a valódi feltöltődést és kikapcsolódást nem a nagyvárosi környezetben érdemes keresned.

Az evezős kalandtúrák nem csak a lehető legtökéletesebb kombinációi a relaxálásnak és az aktív kikapcsolódásnak, de a Viharsarok Vitorlás Központ BIC tengeri túrakajakjain teljesen biztonságosak is.

Mivel ezeket a kajakokat tengeri környezetre, nagyobb hullámok megzabolázására tervezték, magabiztosan siklanak a szántódi öbölben, a Balaton egyik legszebb részén, a Tihanyi-félszigettel szemben.

A túrára egyedül, de a pároddal vagy akár a családoddal is érkezhetsz, a könnyen forduló, jól irányítható csónakokban a gyerekek is biztonságban lesznek, és ti is jól fogjátok érezni magatokat akkor is, ha ez az első alkalom, hogy evezni indultok.

 

Kajak bérlés

Fedezd fel a Balaton szépségeit egy túrakajakkal. Bár szívügyünk a szörfözés és a vitorlázás, szélcsend esetén a kajak a legjobb eszköz egy jó balatoni vízitúrához. Egyedülálló módon a Tihanyi-félsziget közelsége miatt itt át lehet evezni a déliről az északi partra. Kajakkal számos olyan helyszín elérhető (nádasok, természetvédelmi területek), amelyek autóval vagy nagyhajóval megközelíthetetlenek.

 

Kölcsönzős kajakjaink között megbízható, törhetetlen, önürítős tehát elsüllyeszthetetlen darabok találhatók, amelyeket bátran ajánlunk teljesen kezdő kajakosoknak is.

BIC Bilbao

 

Szép kivitelű, kiiváló formatervezésű jól sikló sík és folyóvízi, tengeri kajak! Trimarán testének köszönhetően extra stabil, és jól méreteihez képest meglepően iránytartó. Mindenki számára ajánljuk. Elején és végén cserélhető ütköző van, ami ha a kajak amúgy is törhetetlen anyagát vesszük figyelembe szinte elnyűhetetlenné teszi. Méreteihez képest nagyon jó az egyenes tartása. Felszerelései: elasztikus csomagtartó elől és hátul, fogantyúk, cserélhető orr és far rész, görgő.

 

Hossz: 2,95 méter

Szélesség: 0,78 méter

Súly: 21 kilogramm

Maximum terhelés: 120 kilogramm

BIC Scapa

BIC legsportosabb, leggyorsabb sit-on-top kajakja. 4,45 cm hosszával, 67 cm szélességével, biztosítja a kellő iránytartást és a stabilitást. Alja a minden BIC kajakra jellemző trimarán jellegét őrzi! Mint minden BIC kajakra jellemző, nem könnyű felborulni vele, ámde nem lehetetlen.

 

Hossz: 4,45 méter

Szélesség: 0,68 méter

Súly: 23 kilogramm

Maximum terhelés: 130 kilogramm

 

BIC Tobago

A BIC legnépszerűbb kajakja. 2 felnőtt és akár 3 kicsi gyerek biztonságos hajózásra alkalmas. Egyenesen fut, jó siklik és trimarán fenekének köszönhetően nagyon stabil.
Hossz: 4,0 méter

Szélesség: 0,78 méter

Súly: 32 kilogramm

Maximum terhelés: 250 kilogramm

SUP bérlés

SUP = Stand Up Paddle, azaz állva evezés. A deszkás sportok közül az egyik legfiatalabb, társaihoz hasonlóan Hawaii-ról terjedt el világszerte. Átmenet a szörfözés és a kajakozás között, vagyis nagyon egyszerű elsajátítani, ugyanakkor a szörfösök is ráállnak. Bár eredetileg elsősorban hullámlovaglásra használják, kiváló túraeszköz egy szélcsendes balatoni napon. A nagyobb deszkákon akár utast is szállíthatunk, kiváló lehetőség tehát nagyobb társaságok víziprogramjához.

Hirdetés
Hirdetés